Nisse Skåning


Luffaren och målaren Nisse Skåning, 1970.

En koncentrerad målare, märker inte att byxorna är på väg av.

 Kan man bo här nere i natt....

finns det några råttor som kan göra mig sällskap ??

 Nisse Skåning.

19 kommentarer:

  1. Kommer ihåg Nisse Skåning, då han och min far kände varandra lite grand. Han var hemma hos oss ett par gånger och var en rolig människa tyckte jag (jag var 7-8 år då).

    Kul att se att de finns bevarade

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min far träffa Nils på torken i Västervik köpte tavlor minst 8st jag har ej min tavla kvar.vi var 8 barn.70talet Blev förvånad de nämnde Nisse Skåning på tv i går kväll 14/3 2023

      Radera
    2. Vilket kanal var det på

      Radera
  2. Fina bilder! Jag köpte precis en tavla gjord av Nisse Skåning och kikar nu runt på nätet efter information om denne man. Är det någon som har värdefull info om honom får ni gärna höra av er på thomaslindeberg@hotmail.com .

    SvaraRadera
  3. Är ägare till 7 st tavlor i olika storlek som Nisse Skåning har målat.

    Finns det något intresse för denna man och är det något värde i dessa tavlor. Samtliga är i samma stil som bilden ovan här?

    SvaraRadera
  4. Kan det där verkligen vara Nisse? Han hade ju stor vitt skägg och var såg betydligt äldre ut då jag ofta såg och pratade med honom runt 1970. Han brukade sitta och dricka T-doja på hamnplan i Färjestaden eller på färjeläget i Kalmar. Sen turade han emellan. Han var ju ordentligt nersupen. Han lurade i mig T-sprit en gång, hade fyllt det i en vinflaska och bjöd. T-spritsmaken satt i under flera dagar, trots att jag spottat ut. Han målade en tavla åt en kompis med färgerna som blev över efter att han hade lackat sin moped, men hade ingen härdare i. Den har inte torkat än.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja när du säger det så håller jag med dig. Stort skägg. Ca 170 lång och lite rund. Jag minns lukten av han... T-doja..

      Radera
    2. Jag blev också ilurad T sprit

      Radera
  5. Jag träffade "Nisse Skåning" i Kristianstad på 60-talet då han kom till den bensinmack i Kristianstad som jag jobbade extra på, han målade 3 st tavlor till mig som fortfarande är i min ägo, när han var i Kristianstad bodde han i en gammal Wolksvagenbuss 500 m från bensinstationen, en gång exploderade hans spritkök i bussen och han såg inte vacker ut när hamn kom till mig för att tvätta sig
    Kjell Åke

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja han bodde i en folkabuss på Hansens verkstäder, han målade en tavla för en 37:a renat. Där var alltid en folksamling & titta på han när han målade!

      Radera
  6. Jag har en tavla som Nisse skåning målade 1967 finns det något intresse av denna tavla för någon.

    SvaraRadera
  7. Finns det intresse För nisse tavlan så maila mig på. david@dafrileather.se

    SvaraRadera
  8. Nisse skåne var min pappa. Han hade 4 barn.hans äldste son var den e4nda som träffade honom då och då. Juni 2022.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han hade 5 barn vev är du

      Radera
    2. Nisse hadde 5 barn. Vi kände till 4 av dessa fram till ett par år sedan. Då fick vi bekräftat att det fanns ett barn till. Vet att Nisse sa till mig att han hadde en Indian pojke.

      Radera
  9. Vad kan en tavla av honom vara värd.

    SvaraRadera
  10. Jag har 3 tavlor av Nisse Skång

    SvaraRadera
  11. Vad jag vet så hade han fyra barn

    SvaraRadera